J.J. ABRAMS Va Regiza Viitorul Film STAR WARS EPISODE VII

Este oficial: cei de la Disney şi Lucasfilm au emis un comunicat de presă prin care ne anunţă că regizorul J.J.Abrams este cel ce va prelua cârma regiei viitorului film Star Wars Episode VII.

Nu cu mult timp în urmă, chiar aici în galaxia noastră, Walt Disney Pictures a cumpărat cea mai mare realizare a genialului regizor George Lucas: Toate personajele şi toate produsele din Universul Star Wars.
După ce Disney a anunțat că va produce trei filme noi Star Wars, fanii au izbucnit în discuţii interminabile despre cine ar putea fi regizorul acestor viitoare filme.
O varietate de nume au fost pe listele posibililor regizori ce ar înfrunta cea mai populară franciză din lume, nume precum Brad Bird, Joss Whedon sau Guillermo Del Toro.
Iată că o nouă bombă mediatică zdruncină comunitatea fanilor Star Wars: din câte se pare, forța l-a ales pe regizorul J.J.Abrams.
Deşi între timp - în urma comunicatului de presă emis de Disney şi Lucasfim - totul a devenit oficial, în timp ce ştirea inițială a fost întâmpinată cu multe suspiciuni, aceasta a fost urmată de o succesine de articole despre acest subiect, pe mai toate site-urile de specialitate.

Ca și cum re-lansarea franczei Star Trek nu ar fi fost de ajuns, iată că J.J. Abrams a prins din zbor, cel mai mare tare loc de muncă din cinematografia modernă: aparent va regiza viitorul film Star Wars: Episodul VII pentru Disney și Lucasfilm.
Şi toate astea vin în ciuda declaraţiilor sfioase pe care Abrams le făcea anul trecut în luna noiembrie:

-"Aștept cu nerăbdare mai mult decât oricine următoare filme Star Wars, dar cred că voi merge să le văd ca un simplu spectator" a declarat acesta.
Dar în ciuda acestor declaraţii publice, J.J. Abrams a fost curtat intens de către producătoarea Kathleen Kennedy, cea care momentan este responsabilă de compania Lucasfilm.
Deși Ben Affleck a fost aparent în tratative pentru acelaşi post, acreditările fantastice de genul science fiction ale lui Abrams, l-au făcut alegerea potrivită.
Şi într-o notă mai personală, vorbind despre acest subiect, am impresia că este o mare nebunie faptul că J.J. Abrams va fi în spatele a două dintre cele mai mari francize sci-fi din istoria cinematografiei moderne: Star Trek și Star Wars.

Eu sunt un fan declarat al celor două francize, şi într-o oarecare măsură şi a regizorului în cauză, dar sunt super curios, în primul rând să văd ce reacții vor avea comunitățile hardcore Trek Wars despre această decizie.
Din punct de vedere vizual, Abrams este un povestitor incredibil, cu un talent de a crea filme interesante, aventurose și pline de acţiune, dar mai presus de toate, are propria viziune despre ceea ce ar trebui să facă odată ce vede un scenariu, așa că eu sunt destul de fericit cu această alegere.
Şi acum că lucrurile s-au schimbat puţin, nu ştiu exact ce înseamnă acest lucru pentru franciza Star Trek în curs de dezvoltare și relația lui Abrams cu cei de la Paramount.
E încă prea devreme să presupun dacă Disney este în căutarea unui regizor pentru întreaga sa colecţie de produse Star Wars - mai ales pentru serialul TV Underworld ce este în dezvoltare - studioul încercând probabil să facă cu J.J. Abrams, un acord similar cu cel semnat de regizorul lui The Avengers Joss Whedon, cu cei de la Marvel.

Dar dacă studioul este atât de încăpăţânat să îl aducă pe Abrams la bordul dezvoltării francizei Star Wars, în ciuda reținerii regizorului, atunci acest lucru este posibil să nu fie doar un contract pentru un singur film.
Luând în considerare că Abrams deţine una din cele mai de succes companii de producţie din industria cinema - Bad Robot - ţinând cont de faptul că el a lucrat la filmul Super 8 cu prietenul de o viaţă al lui George Lucas - Steven Spielberg şi că a revigorat una din cele mai vechi francize sci-fi cu filmul Star Trek din 2009, sunt sigur că dacă acordul va fi semnat, J.J Abrams va deveni unul din cei mai prolifici şi mai cunoscuţi regizori de la Hollywood.
Pe de altă parte, preluarea acestui angajament înseamnă pentru el o mare responsabilitate, iar pentru noi - simpli fani al celei mai faimoase aventuri sci-fi ce se desfăşoară într-o galaxie îndepărtată - multă bătaie de cap, deoarece cu Abrams ca regizor, Star Wars Episodul 7 se anunţă a fi cea mai secretoasă producţie din istoaria cinematografiei.

Star Wars: Episodul VII, ce va ajunge pe marele ecran în 2015, se lăuda deja cu un scenariu creat de Arndt Michael, cel care a decalarat că a fost un fan înrăit al francizei pe tot parcursul vieții sale şi care conferențiază despre scenariu original din 1977, ca fiind un model demn de a spune o poveste grandioasă ca cea din Star Wars.
Live Long And Prosper ... ăăă... pardon... May The Force Be With You!
✐ Silviu

Etichete: , , , , , , , , ,