Primul Trailer Fabulos Pentru AFTER EARTH Noul Film SF Cu Will Şi Jaden Smith

Columbia Pictures a lansat astăzi, primul trailer pentru filmul sci-fi After Earth în care Legendarul general Raige Cypher interpretat de Will Smith, care alături fiul său de 13 ani, interpretat de Jaden Smith, se prăbuşesc cu o navă spaţială pe Pământ, unde totul a fost devastat de un cataclism şi care a fost părăsit de umanitate.

Vă spuneam încă de anul trecut că regizorul M. Night Shyamalan va dirija un film SF ce avea la începutul lui 2011, titlul provizoriu One Thousand A.E.
Producţia sci-fi urma să-i aibă în rolurile principale pe Will Smith şi fiul sau Jaden, film ce a primit ulterior, titlul oficial: After Earth.
M. Night Shyamalan a anunţat la începutul anului trecut că pregăteşte un film SF pentru Jaden Smith, dar după ce a făcut totul oficial, a adăugat şi ştirea că Jaden îl va avea ca şi co-star pe tatăl său, Will Smith.
Regizorul unor filme ce The Sixth Sense, Signs, The Village, Lady În The Water, The Happening, Unbreakable, sau Avatar: The Last Airbender, lucrează în stilul său propriu, având un semn aproape distinctiv pentru cadrele pe care le produce, fiind vorba mai mult despre jocul cu psihologia filmărilor, a culorilor folosite şi a atmosferei pe care ele o imprimă spectatorului.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu subiectul filmului, aflaţi că în After Earth, este vorba despre un tată (Will Smith) şi fiul său (Jaden Smith), care suferă un accident cu o navă spaţială, ce se prăbuşeşte pe Pământ, la 1000 de ani după ce planeta a fost abandonată de către omenire.
Odată ajunşi acolo, fiul, numit Kitai Raige, trebuie să îl ajute pe tatăl său rănit, Cypher Raige.
Cu toate că deja majoritatea dintre voi aţi văzut deja primul teaser trailer viral, care nu arată imagini din film, dar care ne explică modul în care familia celor doi protagonişti pe nume Raige, a ajuns una din cele mai influente familii din istoria omeniri, începând 1908 încoace, noul trailer este complet diferit de ceea ce aţi văzut.
Atunci când o furtună de asteroizi provoacă un accident al navei cu care aceştia călătoresc, ei ajung izolaţi pe un Pământ ce a devenit în timp un teritoriu necunoscut şi periculos.

În timp ce tatăl său zace între viaţă şi moarte în cabina de pilotaj, Kitai (Jaden Smith) trebuie să exploreze rămăşiţele unei lumii distruse acum 1.000 de ani de nişte evenimente cataclismice ce au forţat evacuarea umanității, să se confrunte cu topografia încă neexplorată, cu evoluţia speciilor de animale care conduc acum planeta, iar pe lângă toate astea, să evite întâlnirea cu creatura extraterestră care a scăpat în timpul accidentului.
Tatăl şi fiul trebuie să înveţe să lucreze împreună şi să aibă încredere unul în altul dacă vor să recupereze baliză de salvare, ce rămâne singura lor şansă de scăpare.
Chiar dacă ar fi existat un alt regizor la cârma filmului, aş fi fost destul de suspicios în ceea ce priveşte acest proiect sci-fi, având în vedere că s-ar putea să îl vedem pe Jaden Smith cum luptă împotriva unor animale digitale timp de două ore.
Şi chiar dacă ideea de bază a filmului vine din mintea actorului Will Smith, ce este un pasionat de literatură SF, iar Stephen Gaghan şi Gary Whitta (Cartea lui Eli) au avut ceva de spus în scenariul, am pur și simplu un firicel de îndoială în ceea ce priveşte regia şi implicarea lui Shyamalan.

After Earth mai are în distribuţie actori ca Zoe Kravitz, Sophie Okonedo și Isabelle Fuhrman şi va ajunge în cinematografe începând cu data de 7 Iunie 2013.
✐ Silviu

Etichete: , , , , , , ,